

Een van de gezonde dingen waar ik echt fan van ben is Fruit. Ik kan daar geen genoeg van krijgen! En ze zeggen niet voor niets ‘An apple a day, keeps the doctor away’. Ja appels en bananen staan bij mij echt bovenaan als het om fruit gaat. Beetje yoghurt of kwark erbij en een heerlijk ontbijtje of tussendoortje is gemaakt! Daarom nu twee recepten die je kunt maken met leftover fruit van appels en bananen!
De eerste
is het suikervrij bananenbrood! Een heerlijk recept dat komt van lifebyrosie.nl
en het is zeker de moeite waard om het uit te proberen!
Wat heb je
nodig?!
– 3
overrijpe bananen (lekker bruin, hoe zachter hoe beter!)
– 1/4 cup
ongezoete appelmoes
– 1 1/4 cup
bloem
– 2
eetlepels zachte boter
– 2
eiwitten
– 100 gram
dadels
– Snuf zout
– Snuf
bakpoeder
Wat moet je
doen?
1. Verhit
de oven voor op 180 graden.
2. Mix de
bloem, zout en bakpoeder in een kleine beslagkom.
3. Snij de
banaan en de dadels in stukjes, doe ze bij elkaar in en mix ze met de
staafmixer fijn.
4.Voeg hier
de eiwitten en de appelmoes aan toe en mix dit met een gewone mixer goed door.
Niet te lang mixen!
5. Voeg nu
het bloem/zout/bakpoeder toe en mix het goed door.
6. Doe het
mengsel in een ingevet cakeblik en bak 50 minuten op 180 graden.
Het tweede
recept is de heerlijke appelchips van yourlifestyleguide. Ja je leest het goed
chips van appels! Wie wil dat nou niet?
Wat heb je
nodig?!
-
2
appels
-
3
tl kaneel
-
250
ml appelsap
Wat moet je
doen?
1. Snijd
een appel in flinter dunne stukjes. Hier kan je een aardappelschiller voor
gebruiken, maar ook een kaasschaaf of een heel scherp, groot mes.
2. Doe de appelsap met een beetje kaneel in een kom en laat de
appelpartjes 10-12 minuten weken.
3. Verwarm
de oven voor op 175 graden. Leg de appelpartjes op het rek (zonder bakpapier)en
zorg ervoor dat de stukjes elkaar niet overlappen.
4. Na
ongeveer 15 minuten haal je het rek uit de oven en laat je de appel afkoelen.
Ik draai de chips nu ook meestal een keertje om. Doe dit als de chips er al
mooi van kleur uit ziet. Zorg dat de chips niet gaat verbranden of helemaal
bruin wordt.
5. Zet de
chips terug in de (nog warme oven). Nu geef je ze de tijd om nog knapperiger te
worden zonder dat de oven aan staat. De chips kan dan niet verbranden.
6. Lekker
om bij het serveren nog een klein beetje bruine suiker over de chips te
strooien. Hoeft niet! Ook lekker met een glas Gluhwijn in de winter.
Eetsmakelijk!
Liefs
Geen opmerkingen:
Een reactie posten