vrijdag 23 oktober 2015

Wat te doen met de leftover Fruit?!

wat-te-doen-met-leftover-fruit.jpgwat-te-doen-met-leftover-fruit.jpg
























Een van de gezonde dingen waar ik echt fan van ben is Fruit. Ik kan daar geen genoeg van krijgen! En ze zeggen niet voor niets ‘An apple a day, keeps the doctor away’. Ja appels en bananen staan bij mij echt bovenaan als het om fruit gaat. Beetje yoghurt of kwark erbij en een heerlijk ontbijtje of tussendoortje is gemaakt! Daarom nu twee recepten die je kunt maken met leftover fruit van appels en bananen!

De eerste is het suikervrij bananenbrood! Een heerlijk recept dat komt van lifebyrosie.nl en het is zeker de moeite waard om het uit te proberen!

Wat heb je nodig?!
– 3 overrijpe bananen (lekker bruin, hoe zachter hoe beter!)
– 1/4 cup ongezoete appelmoes
– 1 1/4 cup bloem
– 2 eetlepels zachte boter
– 2 eiwitten
– 100 gram dadels
– Snuf zout
– Snuf bakpoeder

Wat moet je doen?
1. Verhit de oven voor op 180 graden.
2. Mix de bloem, zout en bakpoeder in een kleine beslagkom.
3. Snij de banaan en de dadels in stukjes, doe ze bij elkaar in en mix ze met de staafmixer fijn.
4.Voeg hier de eiwitten en de appelmoes aan toe en mix dit met een gewone mixer goed door. Niet te lang mixen!
5. Voeg nu het bloem/zout/bakpoeder toe en mix het goed door.
6. Doe het mengsel in een ingevet cakeblik en bak 50 minuten op 180 graden.

Het tweede recept is de heerlijke appelchips van yourlifestyleguide. Ja je leest het goed chips van appels! Wie wil dat nou niet?
wat-te-doen-met-leftover-fruit.jpg 
Wat heb je nodig?!
-       2 appels
-       3 tl kaneel
-       250 ml appelsap

Wat moet je doen?
1. Snijd een appel in flinter dunne stukjes. Hier kan je een aardappelschiller voor gebruiken, maar ook een kaasschaaf of een heel scherp, groot mes.
2. Doe de appelsap met een beetje kaneel in een kom en laat de appelpartjes 10-12 minuten weken. 
3. Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de appelpartjes op het rek (zonder bakpapier)en zorg ervoor dat de stukjes elkaar niet overlappen.
4. Na ongeveer 15 minuten haal je het rek uit de oven en laat je de appel afkoelen. Ik draai de chips nu ook meestal een keertje om. Doe dit als de chips er al mooi van kleur uit ziet. Zorg dat de chips niet gaat verbranden of helemaal bruin wordt. 
5. Zet de chips terug in de (nog warme oven). Nu geef je ze de tijd om nog knapperiger te worden zonder dat de oven aan staat. De chips kan dan niet verbranden.

6. Lekker om bij het serveren nog een klein beetje bruine suiker over de chips te strooien. Hoeft niet! Ook lekker met een glas Gluhwijn in de winter.

Eetsmakelijk!
Liefs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten