Deze
week is het thema: koken met restjes en kliekjes.
Iedereen gooit per jaar ongeveer 80 maaltijden in de
prullenbak. Dat is niet alleen zonde, maar ook nog best kostbaar. Kijk daarom
voor het boodschappen doen eens wat je nog in de koelkast, diepvries en de
voorraadkast hebt liggen. Met een paar gekookte aardappelen van de vorige dag,
een paar worteltjes uit de groentelade, een blikje maïs uit de voorraadkast en
mayonaise heb je zo een aardappelsalade in elkaar gedraaid. Juist door te
improviseren en af te wijken van je standaardmenu, krijg je leuke en afwisselende
gerechten!
Dus
wat is er nu leuker om met overgebleven voedsel toch nog iets lekkers op tafel
te zetten? Daarnaast bespaar je geld door je kliekjes te hergebruiken in plaats
van weg te gooien. Om jullie iets meer inspiratie te geven heb ik voor jullie in
dit blog een heerlijk recept voor een nagerecht of snack voor tussendoor. Ik
had zelf nog een banaan en droog stokbrood over van het weekend en besloot
hiermee dit kliekjesrecept te maken: Wentelteefjes met banaan!
Benodigdheden:
·
Oud
stokbrood in sneetjes
·
250
ml melk
·
3
theelepels kaneel
·
1
ei
·
1
zakje vanille suiker
·
2
bananen
·
Walnoten,
in stukken gehakt
·
Geraspte
kokos
Bereiding
van de wentelteefjes:
1. Klop het ei, de vanillesuiker, kaneel en melk los in een diep bord.
2. Wentel de sneetjes stokbrood 1 voor 1 door het eimengsel en stapel ze op
een bord.
3. Schenk de rest van het eimengsel over de broodstapel. Laat intrekken.
4. Verhit de helft van de boter in een ruime koekenpan en bak de helft van de
wentelteefjes in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
5. Neem ze uit de pan, verhit de rest van de boter en bak de rest van de
wentelteefjes goudbruin.
Variatietip: Je kunt de wentelteefjes ook serveren bij roomijs of vanille-ijs voor een heerlijk nagerecht. Daarnaast kun je nog suiker, stroop of chocolade over de wentelteefjes strooien of fruit toevoegen zoals frambozen of gekarameliseerde appel
Variatietip: Je kunt de wentelteefjes ook serveren bij roomijs of vanille-ijs voor een heerlijk nagerecht. Daarnaast kun je nog suiker, stroop of chocolade over de wentelteefjes strooien of fruit toevoegen zoals frambozen of gekarameliseerde appel
Bereiding van de banaan:
1. Vervolgens snijd je de banaan in dunne plakjes en serveert deze naast de
wentelteefjes op een mooi bord.
2. Daarna strooi je wat geraspte kokos en walnoot stukjes over de banaan.
Zo simpel is het dus om van jouw overgebleven voedsel een
heerlijke recept op tafel te zetten. Ga nu zelf aan de slag met de kliekjes uit jouw
koelkast.
Succes met je eigen creaties!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten