maandag 19 oktober 2015

Heerlijk nagerecht wentelteefjes met banaan!

heerlijk-nagerecht-wentelteefjes-met-banaan.jpg
Deze week is het thema: koken met restjes en kliekjes.
Iedereen gooit per jaar ongeveer 80 maaltijden in de prullenbak. Dat is niet alleen zonde, maar ook nog best kostbaar. Kijk daarom voor het boodschappen doen eens wat je nog in de koelkast, diepvries en de voorraadkast hebt liggen. Met een paar gekookte aardappelen van de vorige dag, een paar worteltjes uit de groentelade, een blikje maïs uit de voorraadkast en mayonaise heb je zo een aardappelsalade in elkaar gedraaid. Juist door te improviseren en af te wijken van je standaardmenu, krijg je leuke en afwisselende gerechten!
Dus wat is er nu leuker om met overgebleven voedsel toch nog iets lekkers op tafel te zetten? Daarnaast bespaar je geld door je kliekjes te hergebruiken in plaats van weg te gooien. Om jullie iets meer inspiratie te geven heb ik voor jullie in dit blog een heerlijk recept voor een nagerecht of snack voor tussendoor. Ik had zelf nog een banaan en droog stokbrood over van het weekend en besloot hiermee dit kliekjesrecept te maken: Wentelteefjes met banaan!

Benodigdheden:
·         Oud stokbrood in sneetjes
·         250 ml melk
·         3 theelepels kaneel
·         1 ei
·         1 zakje vanille suiker
·         2 bananen
·         Walnoten, in stukken gehakt
·         Geraspte kokos

Bereiding van de wentelteefjes:
1.     Klop het ei, de vanillesuiker, kaneel en melk los in een diep bord.
2.     Wentel de sneetjes stokbrood 1 voor 1 door het eimengsel en stapel ze op een bord.
3.     Schenk de rest van het eimengsel over de broodstapel. Laat intrekken.
4.     Verhit de helft van de boter in een ruime koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes      in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
5.     Neem ze uit de pan, verhit de rest van de boter en bak de rest van de wentelteefjes      goudbruin.  
   
     Variatietip: Je kunt de wentelteefjes ook serveren bij roomijs of vanille-ijs voor een heerlijk nagerecht. Daarnaast kun je nog suiker, stroop of chocolade over de wentelteefjes strooien of fruit toevoegen zoals frambozen of gekarameliseerde appel

Bereiding van de banaan:
1.  Vervolgens snijd je de banaan in dunne plakjes en serveert deze naast de wentelteefjes op een mooi bord.
2.  Daarna strooi je wat geraspte kokos en walnoot stukjes over de banaan.
Zo simpel is het dus om van jouw overgebleven voedsel een heerlijke recept op tafel te zetten.  Ga nu zelf aan de slag met de kliekjes uit jouw koelkast.
Succes met je eigen creaties!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten