donderdag 12 november 2015

Een Italiaans feestje!



een-italiaans-feestje.jpg
Ik zag op Facebook al verscheidende foto's langs komen dat het nog maar minder dan 50 dagen is tot kerst. Dus voordat je het weet komende de feestdagen er al weer aan! Iets waar ik zelf erg naar uit kijk en dan voornamelijk naar alle feestje en het heerlijke eten! Ze zingen dan ook niet voor niets 'It's the most wonderful time of the year'. De komende twee maanden vliegen dan voor mij ook meestal voorbij. Ga je zelf ook een feestje geven of heb je bijvoorbeeld een verjaardag? Dan hebben we hier een aantal lekkere hapjes recepten om jullie te inspireren en zonder stress november en voornamelijk december te overleven! Allemaal met een Italiaanse tintje, omdat het natuurlijk nog steeds de week van de Italiaanse keuken is!


Bruschetta met tomaat en basilicum
Wat heb je nodig? voor 12 stuks
5 tomaten
1 teen knoflook
1 el olijfolie
1 ciabatta
4 basilicumblaadjes
Snufje peper

Wat moet je doen?
Vul een kom met kokend heet water. Snijd met een mes een kruis aan de onderkant van de tomaten. Leg de tomaten een minuutje in het water en spoel ze af moet koud water. Als het goed is moet nu het velletje makkelijk te verwijderen zijn. Snijd ook het gedeelte met de zaadjes er uit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de stukjes tomaat in een kom en voeg een klein beetje olijfolie toe.

Hak de basilicum fijn, kneus de teentjes knoflook en schep beide door de tomaten. Breng het tomatenmengsel op smaak met een snufje peper. Dek de kom goed af en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren (hele nacht kan ook). Snijd het brood in plakken en bestrijk aan beide kanten met een beetje olijfolie. Grill het brood aan beide kanten in een pan (of oven) knapperig. Verwijder de knoflook uit het bakje tomaten en verdeel over het brood.

Hüttenkäse-tonijnsalade
Wat heb je nodig?
1 bakje hüttenkäse 200 g
1 blikje tonijn in olie 185 g
4 el mayonaise
1 bakje platte peterselie
1 ciabatta

Wat moet je doen?
Meng in een kom de hüttenkäse met de tonijn, mayonaise en peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Grill het brood aan beide kanten in een pan of in de oven. Smeer als laatste de hüttenkäse op de bruschetta.

Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalot
Wat heb je nodig?
3 sjalotten
20 g boter
1 el suiker
3 el crema di balsamico 
75 g cranberrypaté
8 plakjes pancetta

Wat moet je doen?
Snijd de sjalotten in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn. Voeg suiker en crema di balsamico toe en laat het geheel in 30 min. op laag vuur karamelliseren.

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel de paté in blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta. Bak in de droge koekenpan de pakketjes 2-3 min. tot de pancetta krokant is. Leg eetlepels klaar om het mooi te kunnen serveren. Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op.

Veel plezier met koken en eetsmakelijk allemaal!

Liefs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten