woensdag 11 november 2015

Italiaans recept: Pizza met gemarineerde kip en rucola


italiaans-recept-pizza-met-gemarineerde-kip-en-rucola.jpg
De Italiaanse keuken is het thema en daarbij denk ik meteen aan pizza! Pizza is een snel en makkelijk gerecht dat op tal van manieren belegd kan worden. Zelf pizza maken is gemakkelijker dan je denkt en daarom deel ik vandaag  met jullie mijn favoriet: pizza met gemarineerde kip & rucola.



Wat heb je nodig voor 2 pizza’s?
·         2 pizzabodems
·         1 potje pizzasaus (pastasaus of tomatensaus kan ook)
·         1 zakje geraspte kaas
·         1 ui in blokjes gesneden
·         1 paprika in blokjes gesneden
·         ½ bakje champignons in blokjes gesneden
·         1 kipfilet gesneden in kleine reepjes
·         1 eetlepel kipkruiden
·         3 eetlepels zonnebloemolie
·         1 eetlepel ketjap,
·         2 tenen knoflook versnipperd
·         1 theelepel peper, zout & Italiaanse kruiden
·          ½ zak rucola
·         1 handvol pijnboompitten

Hoe moet je de pizza bereiden?
1.       Dit recept begint met het marineren van de kipfiletreepjes. Doe de zonnebloemolie, ketjap, kipkruiden, knoflook, peper, zout & Italiaanse kruiden in een kom en meng alles tot een marinade. Voeg vervolgens de dunne kipreepjes toe en meng alles goed door elkaar. Zet deze gemarineerde kipreepjes vervolgens 1 uur in de koelkast.
2.       Pak een koekenpan en bak de gemarineerde kipfiletreepjes kort gaar, zet de pan uit.
3.       Neem de pizzabodems uit de verpakking en verdeel met de achterkant van een lepel de pizzasaus gelijkmatig over de pizza.
4.       Bestrooi de pizza’s vervolgens gelijkmatig met de kipfilet, ui, paprika en champignons.
5.       Daarna mogen de pijnboompitten en de geraspte kaas toegevoegd worden.
6.       Bak vervolgens de pizzabodems in het midden van de oven op 220 graden in 10 a 15 minuten gaar. (Tip: de geraspte kaas moet gesmolten zijn).
7.       Ten slotte haal je de pizza’s uit de oven en garneer je de pizza’s met rucola.

Voor de variatie kun je ook cherrytomaatjes, pesto of mozzarella toevoegen aan je Italiaanse pizza.

Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten