De Italiaanse keuken is het thema en daarbij denk ik meteen
aan pizza! Pizza is een snel en makkelijk gerecht dat op tal van manieren belegd kan worden.
Zelf pizza maken is gemakkelijker dan je denkt en daarom deel ik vandaag met jullie mijn favoriet: pizza met
gemarineerde kip & rucola.
·
2 pizzabodems
·
1 potje pizzasaus (pastasaus of tomatensaus kan
ook)
·
1 zakje geraspte kaas
·
1 ui in blokjes gesneden
·
1 paprika in blokjes gesneden
·
½ bakje champignons in blokjes gesneden
·
1 kipfilet gesneden in kleine reepjes
·
1 eetlepel kipkruiden
·
3 eetlepels zonnebloemolie
·
1 eetlepel ketjap,
·
2 tenen knoflook versnipperd
·
1 theelepel peper, zout & Italiaanse kruiden
·
½ zak rucola
·
1 handvol pijnboompitten
Hoe moet je de pizza bereiden?
1. Dit
recept begint met het marineren van de kipfiletreepjes. Doe de zonnebloemolie,
ketjap, kipkruiden, knoflook, peper, zout & Italiaanse kruiden in een kom
en meng alles tot een marinade. Voeg vervolgens de dunne kipreepjes toe en meng
alles goed door elkaar. Zet deze gemarineerde kipreepjes vervolgens 1 uur in de
koelkast.
2. Pak
een koekenpan en bak de gemarineerde kipfiletreepjes kort gaar, zet de pan uit.
3. Neem
de pizzabodems uit de verpakking en verdeel met de achterkant van een lepel de
pizzasaus gelijkmatig over de pizza.
4. Bestrooi
de pizza’s vervolgens gelijkmatig met de kipfilet, ui, paprika en champignons.
5. Daarna
mogen de pijnboompitten en de geraspte kaas toegevoegd worden.
6. Bak
vervolgens de pizzabodems in het midden van de oven op 220 graden in 10 a 15
minuten gaar. (Tip: de geraspte kaas moet gesmolten zijn).
7. Ten
slotte haal je de pizza’s uit de oven en garneer je de pizza’s met rucola.
Voor de variatie kun je ook cherrytomaatjes, pesto of mozzarella
toevoegen aan je Italiaanse pizza.
Buon appetito!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten