vrijdag 16 oktober 2015

Taart tips: nog nooit je taart goed aangesneden?!



taart-tips-nog-nooit-je-taart-goed-aangesneden.jpg
Je bent jarig en je hebt je familie getrakteerd op een overheerlijke zelfgebakken taart! 
Hartstikke lekker en leuk natuurlijk. De kans is echter groot dat je nog 3 dagen lang de taart in de koelkast staat en hij steeds minder lekker wordt. Het sappige van de taart is verdwenen en hij is ronduit droog geworden. Je bent dan genoodzaakt om de taart weg te gooien. Dit is zonde want je had nog graag van die taart willen genieten. Je hebt er hard aan gewerkt en tijdens  het feestje was je te druk om echt van de taart te kunnen genieten. We snijden de taart dus eigenlijk helemaal verkeerd aan. Maar wat is dan de goede manier van aansnijden?


Volgens Numberphile, een populair youtubekanaal waarbij allerlei wetenschappelijke onderwerpen aanbod komen, snijden wij onze taarten helemaal verkeerd aan. De driehoekpunt die we snijden zorgt ervoor dat de ‘open’ kant van de taart in de koelkast uitdroogt. Om dit probleem op te lossen heeft een Engelse wetenschapper in 1906 hier al iets op bedacht. Namelijk het snijden van punten is niet de bedoeling maar snij een plak uit het midden. Vervolgens haal je deze plak eruit en kun je die verdelen over je gasten. Daarna kun je de taart tegen elkaar aanschuiven en lijkt het alsof de taart nog niet is aangesneden. Hij is weer rond. Zo droogt hij dus niet uit, maar blijft de taart heerlijk zacht en smeuïg.

Wil je nog een stukje? Daar dan de taart een kwart slag en herhaal de eerste stap. Een rubber elastiekje om de taart kan helpen de taart bij elkaar te houden. Ook zorgt het ervoor dat de taart pas op het allerlaatste moment wordt blootgesteld aan de lucht. Zo creëer je je eigen ultieme stukje taart. En laten we eerlijk zijn, wie wil dat nou niet?!

Hieronder is het filmpje te zien van Numberphile, waarin alles wordt uitgelegd! Gaan jullie vanaf nu ook de taart zo aansnijden? Laat ons weten wat jullie ervaringen zijn!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten