maandag 12 oktober 2015

Tiramisu met witte chocolade en frambozen


tiramisu-met-witte-chocolade-en-frambozen.jpg



 

























Je kent het misschien wel, je loopt door de supermarkt en je hebt geen idee wat je moet 
bereiden. Wat ga je dan doen? Bij receptenstand kijken of er nog lekkere gerechten zijn die je op van handige meeneemkaartjes zo in je tas kunt doen. Dit gevoel had ik dus ook een tijdje geleden en toen viel mijn oog op een tiramisu recept. Het zag er heerlijk uit en de bereidingswijze was niet heel moeilijk. Voor mij was er geen twijfel en ik moest het een keer maken! Ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want god was is deze variant heerlijk! De bonus: er zit geen alcohol in dus ook perfect om te serveren als de hele familie over de vloer komt!


tiramisu-met-witte-chocolade-en-frambozen.jpgWat heb je nodig?
100 ml slagroom
3 eetlepels poedersuiker



200 gram mascarpone
1 zakje vanillesuiker
1 pak lange vingers
sap van 3 sinaasappels
100 gram witte chocolade
100 gram frambozen

Bereiding
Klop als eerste de slagroom inclusief de poedersuiker stijf. Klop vervolgens in een andere kom de mascarpone goed los tot een zachte massa en voeg de vanillesuiker en twee eetlepels van het sinaasappelsap toe. Schep daarna het slagroommengel rustig door de mascarpone totdat alles goed vermengd is. Als laatste moet je de witte chocolade grof raspen of in kleine stukjes hakken. Bewaar deze even in een kom en zet ze aan de kant.

Als tweede stap gaan we bezig met het opbouwen van de tiramisu. Om te beginnen moet je het overgebleven sinaasappelsap in een platte kom of schaal doen. Doop vervolgens de lange vingers in het sinaasappelsap en bek de bodem met de lange vingers. Nu is de eerste laag van de tiramisu af. De tweede laag is een laag van het mascarponemengsel. Verdeel de helft van de mascarpone over de lange vingers. Bestrooi daarna met de helft van de chocolade snippers. Als vierde laag verdeel je ook de helft van de frambozen in de schaal. Daarboven op komt weer een laag lange vingers en een laag mascarpone.

tiramisu-met-witte-chocolade-en-frambozen.jpgAls laatste stap verdeel je weer de chocolade en de frambozen en is de tiramisu klaar om geserveerd te worden! Mocht je de taart eerder maken dan kun je deze laatste twee lagen van chocolade en frambozen er dan nog in eerste instantie af. Maak het dessert af pas vlak voordat je het gaat serveren.

Tip: Maak het dessert een dag van te voren, de smaak wordt dan nog niet iets lekkerder! Zo heb je alle tijd om op de dag zelf aan je gezelschap te besteden. Vergeet dan niet om vlak voor serveren de laatste twee lagen toe te voegen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten