In deze blog leg ik jullie uit hoe je deze overheerlijke KitKat en M&M's taart zelf kan maken.En hij smaakt zeker net zo lekker als dat hij eruit ziet!
Wat heb ik nodig voor de KitKat en M&M's taart?
·
100 ml volle melk
·
180 g chocolade extra puur 72%
·
1 mespunt zout
·
175 g witte basterdsuiker
·
200 g boter
·
3 eieren
·
200 g zelfrijzend bakmeel
·
400 g chocolademousse (beker 200 g)
·
325 g Kitkat mini's (zak 250 g)
·
210 g M&M's crispy (zak 210 g)
Hoe maak ik de KitKat en
M&M's taart?
1.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm
met bakpapier en vet de randen in met boter.
2.
Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere pan
of kom in, die het water niet mag raken. Hak de chocolade grof en laat met de
melk in pan of kom smelten (au bain-marie). Laat 5 minuten afkoelen.
3.
Klop ondertussen in een ruime kom de boter, suiker en een mespunt
zout met een mixer tot een luchtige, witte massa. Dit duurt 5 min. Klop een
voor een de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is
opgenomen. Spatel het chocolademengsel door het beslag. Zeef het meel boven het
beslag en spatel het er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en
bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Controleer na 30
min. op gaarheid met een satéprikker. Laat de taart op een rooster 1 uur en 30
min. afkoelen.
4.
Verwijder de vorm en snijd de taart horizontaal doormidden.
Bestrijk 1 helft met 1 beker chocolademousse. Leg de andere helft er omgekeerd
(voorzichtig) op en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met de rest
van de chocolademousse. Breek de KitKats’s doormidden en zet ze
rechtop rondom de taart. Strik het lint om de taart. Bestrooi de bovenkant met
de M&M's. Om je taart helemaal af te maken kun je hem presenteren op
een kleurrijk bord.
Enjoy, Liefs Susan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten