woensdag 18 november 2015

Tiramisu met een Spaans tintje!

tiramisu-met-een-spaans-tintje.jpg

Omdat ik echt van Italiaans eten nagerechten hou heb ik vandaag een heerlijk gerecht als variant op de Italiaanse tiramisu. Deze tiramisu met speculaas en zonder ei is ideaal als sinterklaasrecept maar ook als kerstrecept goed te gebruiken! Deze Tiramisu met speculaas is helemaal vegetarisch en dus zonder ei. Waar bestaat dit gerecht uit? Het bestaat uit tiramisu met laagjes room ertussen en natuurlijk niet te vergeten speculaas gedoopt in koffie. Dit nagerecht is makkelijk qua bereiding en kan een ieder maken met behulp van dit recept. Daarna kun je jezelf en natuurlijk ook anderen lekker verwennen met je zelfgemaakte tiramisu met speculaas zonder ei! Dit recept is bedoelt voor 8 personen en heb je in een uurtje klaar gemaakt.


Ingrediƫnten
·         250 ml. slagroom
·         4 eetlepels suiker
·         500 gram mascarpone
·         20 tot 24 speculaasjes
·         3 eetlepels amaretto
·         1 kop sterke koffie

Bereidingswijze
1.    Begin met het kloppen van de slagroom. Let op: niet te stijf kloppen.
2.    Roer de mascarpone los samen met de suiker.
3.    Meng de mascarpone en slagroom door elkaar.
4.    Nu beginnen we met het maken van laagjes. Het eerste laag bestaat speculaasjes en leggen die in de vorm.
5.    Vervolgens een laag slagroom met mascarpone. Daarna weer een laagje speculaasjes die je even door de koffie met amaretto haalt.
6.    Weer een laag slagroom met mascarpone en daarna weer een laag speculaasjes gedrenkt in koffie/amaretto. Dit herhalen totdat alles op is.
7.    Eindig met slagroom/mascarpone en bestrooien met speculaaskruimels.
De zelfgemaakte tiramisu met speculaas zonder ei is klaar, dus aanvallen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten