Ingrediƫnten
·
250 ml.
slagroom
·
4 eetlepels
suiker
·
500 gram
mascarpone
·
20 tot 24
speculaasjes
·
3 eetlepels
amaretto
·
1 kop sterke
koffie
Bereidingswijze
1. Begin met het kloppen van de slagroom. Let op: niet te
stijf kloppen.
2. Roer de mascarpone los samen met de suiker.
3. Meng de mascarpone en slagroom door elkaar.
4. Nu beginnen we met het maken van laagjes. Het eerste
laag bestaat speculaasjes en leggen die in de vorm.
5. Vervolgens een laag slagroom met mascarpone. Daarna
weer een laagje speculaasjes die je even door de koffie met amaretto haalt.
6. Weer een laag slagroom met mascarpone en daarna weer
een laag speculaasjes gedrenkt in koffie/amaretto. Dit herhalen totdat alles op
is.
7. Eindig met slagroom/mascarpone en bestrooien met
speculaaskruimels.
De zelfgemaakte tiramisu met speculaas zonder ei is klaar, dus
aanvallen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten