
passeren. Echter, gisteren heb ik een heerlijke pasta variant gegeten die ik gewoon met jullie moet delen! Voor dit recept is de pasta soort Tagliatelle nodig. Persoonlijk vind ik dan de verse van de Albert Heijn het lekkerst. Deze verse pasta varianten zijn te vinden in het koelvak en zijn zeker een aanrader! Naast Tagliatelle hebben ze ook o.a. spagetti's en tortellini's en ravioli's. Vandaag een tagliatelle met spekjes, champignons en roomkaas. De bonus, hij is makkelijk om te maken en snel klaar! Lees gauw verder om het recept te bekijken.
Wat heb je nodig? voor 4 personen
300 g verse tagliatelle
2 el olijfolie
300 g spekjes
1 ui
5 eieren
125 ml slagroom
1 klein doosje champignons
50 g grana padano geraspt
peper
zeezout
peterselie
Wat moet je doen?
Kook de tagliatelle volgens de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan en bak de spekjes, ui en champignons.
Split tijdens het bakken van de spekjes, ui en champignons de eieren en gebruik de eidooiers. Klop de eidooiers los met de slagroom en de helft van de geraspte kaas. Als het spekmengels doorbakken is haal het van het vuur en laat het even uitlekken.
Als de tagliatelle beetgaar is kun je hem gaan afgieten. Doe het spekjesmengels terug in de pan en voeg het roommengels toe. Doe dit terwijl het vuur uit staat. Doe vervolgens de warme tagliatelle erbij en schep voorzichtig om, zodat het het roommengels rond alle slierten stolt.
Bestrooi nu de pasta met peterselie en de rest van de kaas. Breng als laatste het geheel op smaak met peper en zeezout.
Ik ben in ieder geval heel erg fan van dit gerecht en we horen graag wat jullie er van vonden!
Liefs
Geen opmerkingen:
Een reactie posten