Ik zat gisteren naar Rudolfs Bakery te kijken op 24 Kitchen. Tijdens deze uitzending maakte Rudolf een heerlijke en lekkere pannenkoekentaart. Dit deed mij meteen denken aan vroeger, waarbij mijn oma ook altijd een pannenkoekentaart maakte als ik met mijn broer en zus kwam logeren. Dit was voor ons echt een feestmaal, echt een van de lekkerste recepten! Een taart van pannenkoeken wie wil dat nou niet? Daarom hier een recept geïnspireerd op de taart van Rudolf en van mijn oma.
Wat heb je nodig?
Frambozenjam:
- 500 g diepvriesframbozen
- 500 g geleisuiker
- pannenkoeken stroop
Pannenkoekenbeslag:
- 1L melk
- 500 g bloem
- 1 mespunt zout
- 2 el suiker
- 5 eieren
- 1 sinaasappel
- 1 el zonnebloemolie
Wat moet je doen?
Frambozenjam
Verwarm als eerste de frambozen in een
pan. Meng daarna de geleisuiker erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de
jam ca. 1 minuut koken en haal eventueel het schuim van de jam. Haal daarna de
jam van het vuur en laat deze goed afkoelen.
Pannenkoekenbeslag
Om het
pannenkoekenbeslag te maken moet je eerst de melk in een kom schenken. Roer
volgende de bloem, het zout en de suiker erdoor en meng met een garde tot een
glad beslag. Voeg vervolgens de eieren toe en klop deze erdoor. Rasp de schil
van de sinaasappel en voeg samen met de zonnebloemolie toe aan het beslag. Nu
is het tijd om de pannenkoeken te gaan bakken. Bak veel pannenkoeken zodat het
een mooie hoge taart kan worden.
Opbouw taart
Leg een pannenkoek op een schaal en besmeer hem met jam. Leg
hier vervolgens weer een pannenkoek bovenop. Besmeer deze laag met stroop en
een paar appelschijfjes en leg daarna weer een pannenkoek boven op. Besmeer de
volgende laag weer met jam en de laag daarna weer met stroop en appelschijfjes.
Ga zo door totdat de lekkere pannenkoekentaart voor jou hoog genoeg is.
Tip: Ter garnering kun je de lekkere taart nog versieren met rood
fruit en poedersuiker
Eetsmakelijk!
Liefs
Geen opmerkingen:
Een reactie posten