woensdag 18 november 2015

Sinterklaastaart van MonChou en truffelkruidnoten

sinterklaastaart-van-monchou-en-truffelkruidnoten.jpg

Toen het nieuwe thema van deze week bekend werd wist ik meteen welk recept ik met jullie moest delen. Dat is namelijk de Sinterklaastaart met MonChou en kruidnoten van foodblogger Brenda. Bij het zien van dit recept begon mijn maag spontaan te knorren. Ik heb de taart zelf ook uitgeprobeerd en er is geen stukje overgebleven. Werkelijk een taart om je vingers bij af te likken! 


Ingrediƫnten (10 a 12 personen)

·         250 gram kruidnoten
·         100 gram boter
·         200 gram MonChou (2 pakjes)
·         500 ml ongeklopte slagroom
·         1 zakje klopfix (als je de taart minder dan 3 uur laat opstijven, gebruik dan voor de zekerheid 2 zakjes klopfix)
·         8 gram vanillesuiker (1 zakje)
·         100 gram witte basterdsuiker
·         2-3 eetlepels gram Nutella
·         truffelkruidnoten
·         
     Garnering: 
     chocolade of normale kruidnootjes of geschaafde chocolade of speculaas kruiden.
·        
       1 bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm

Bereiding
1.    Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier of aluminiumfolie.
2.    Smelt de boter in een pannetje. Plaats de kruidnoten in een staafmixer, blender of keukenmachine en maal dit tot kruimels. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het kruidnootjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
3.    Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooie stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig. Hoe beter gemengd, hoe lekkerder het is. Klop de slagroom en het MonChoumengsel door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
4.    Laat de taart minimaal 2 uur opstijven (mag ook langer, je kunt hem ook een dagdeel of zelfs een nachtje laten opstijven).
5.    Roer de nutella los, dit gaat gemakkelijker als de nutella een beetje lauw-warm is (bijvoorbeeld heel kort in de magnetron verwarmen). Verdeel de nutella met een spatel of de achterkant van een lepel over de taart.
6.    Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de sinterklaastaart mooier los.
Plak de truffelkruidnootjes aan de zijkant in de taart. Garneer de sinterklaastaart voor het serveren/aansnijden met verkruimelde (truffel)kruidnoten en/of geschaafde chocolade.

    Tip: Serveer bescheiden punten, de taart kan machtig zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten