Een gerecht dat niet weg te denken is uit de Italiaanse
keuken is pasta. Voor veel Italianen is de maaltijd niet compleet zonder pasta.
Wist je bijvoorbeeld dat de gemiddelde Italiaan jaarlijks maar liefs 25 kg
pasta eet? Pasta is te verkrijgen in verschillende vormen en maten denk aan
spaghetti, tagliatelle, tortelini, ravioli, macaroni, penne, farfalle en
fusilli. Daarnaast kun je pasta combineren met verscheidene sauzen, vandaag
gaan we een heerlijke ‘pasta pesto el tonno’ maken. Dit Italiaanse recept heb
ik al meerdere malen gemaakt en valt bij veel mensen in de smaak.
Wat heb je nodig voor Pasta pesto el tonno?
·
1 zak farfalle of penne pasta
·
1 potje groene pesto à la Genovese of
zelfgemaakte pesto
·
1 bekertje crème fraîche 125 ml
·
2 rode uien versnipperd
·
2 tenen geperste knoflook
·
1 blikje tonijn in zonnebloemolie uitgelekt
·
1 bakje kastanje champignons in blokjes gesneden
·
1 courgette in blokjes gesneden
·
1 pak diepvries spinazie
·
1 bakje Cherrytomaatjes in vieren gesneden
·
Kruiden: viskruiden, zout, peper, Italiaanse
kruiden & basilicum
·
1 handje vol pijnboompitten of walnoten
·
50 gram Parmezaanse kaas
Hoe maak je Pasta pesto el tonno?
1. Bereid
de farfalle of penne pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
2. Pak
tegelijkertijd een bakpan en fruit hierin de rode ui, knoflook, courgette, kastanje
champignons en courgette. Breng dit groentemengsel aan de smaak met de
viskruiden, zout, peper, Italiaanse kruiden en basilicum.
3. Voeg
vervolgens de diepvries spinazie en de Cherry tomaatjes toe en roer totdat de
spinazie ontdooit is.
4. Voeg
daarna de groene pesto en crème fraîche toe en tenslotte de tonijn. Laat de saus
nog 2 minuutjes doorkoken.
5. Giet
de pasta af en schep het op een bord met hier overheen de saus. Maak je pasta
pesto el tonno af door een handjevol pijnboompitten over de pasta te strooien
en Parmezaanse kaas te raspen over het gerecht.

Buon appetito!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten