vrijdag 13 november 2015

Pasta gerecht pesto el tonno!

pasta-gerecht-pesto-el-tonno.jpg
Een gerecht dat niet weg te denken is uit de Italiaanse keuken is pasta. Voor veel Italianen is de maaltijd niet compleet zonder pasta. Wist je bijvoorbeeld dat de gemiddelde Italiaan jaarlijks maar liefs 25 kg pasta eet? Pasta is te verkrijgen in verschillende vormen en maten denk aan spaghetti, tagliatelle, tortelini, ravioli, macaroni, penne, farfalle en fusilli. Daarnaast kun je pasta combineren met verscheidene sauzen, vandaag gaan we een heerlijke ‘pasta pesto el tonno’ maken. Dit Italiaanse recept heb ik al meerdere malen gemaakt en valt bij veel mensen in de smaak.


Wat heb je nodig voor Pasta pesto el tonno?
·         1 zak farfalle of penne pasta
·         1 potje groene pesto à la Genovese of zelfgemaakte pesto
·         1 bekertje crème fraîche 125 ml
·         2 rode uien versnipperd
·         2 tenen geperste knoflook
·         1 blikje tonijn in zonnebloemolie uitgelekt
·         1 bakje kastanje champignons in blokjes gesneden
·         1 courgette in blokjes gesneden
·         1 pak diepvries spinazie
·         1 bakje Cherrytomaatjes in vieren gesneden
·         Kruiden: viskruiden, zout, peper, Italiaanse kruiden & basilicum
·         1 handje vol pijnboompitten of walnoten
·         50 gram Parmezaanse kaas

Hoe maak je Pasta pesto el tonno?
1.       Bereid de farfalle of penne pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
2.       Pak tegelijkertijd een bakpan en fruit hierin de rode ui, knoflook, courgette, kastanje champignons en courgette. Breng dit groentemengsel aan de smaak met de viskruiden, zout, peper, Italiaanse kruiden en basilicum.
3.       Voeg vervolgens de diepvries spinazie en de Cherry tomaatjes toe en roer totdat de spinazie ontdooit is.
4.       Voeg daarna de groene pesto en crème fraîche toe en tenslotte de tonijn. Laat de saus nog 2 minuutjes doorkoken.
5.       Giet de pasta af en schep het op een bord met hier overheen de saus. Maak je pasta pesto el tonno af door een handjevol pijnboompitten over de pasta te strooien en Parmezaanse kaas te raspen over het gerecht.

pasta-gerecht-pesto-el-tonno.jpgTevens kun je voor de afwisseling ook een keer kiezen voor rode pesto in plaats van groene pesto of een ander pastasoort. Daarnaast kun je de tonijn kun je vervangen door kip of zalm. En varieer met verschillende groentes.


Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten