donderdag 12 november 2015

Lasagne met zalm en spinazie


lasagne-met-zalm-en-spinazie.jpg

De Italiaanse keuken! Wat een heerlijk thema deze week. Ik ben groot fan van deze keuken omdat er zoveel mogelijkheden zijn en het is eigenlijk altijd lekker! Je kunt er nooit fout mee gaan. Van een simpele pasta tot aan tiramisu, iedereen zal er van genieten. En vandaag staat Lasagne op het menu! Ik vind het zelf altijd lekker om er wat groentes door heen te hebben. Nu zijn er ook heel veel verschillende Lasagne recepten te vinden online! Maar deze variant is wel een van mijn favorieten! Kijk gauw verder om erachter te komen hoe je deze overheerlijke Lasagne met spinazie en zalm maakt.


Wat heb je nodig?
900 g spinazie Ć  la creme
500 g wilde zalmfilet (diepvries of ontdooid)
12 lasagne bladen
250 ml Boursin Cuisine light
50 g geraspte kaas jong belegen

Wat moet je doen?
Verwarm eerst de oven voor op 180 °C en verhit de spinazie in een hapjespan. Snijd ondertussen de stukken zalm in reepjes. De spinazie is klaar als deze helemaal zacht is geworden en laat hem daarna eerst goed uitlekken in en zweef. Dit doe je om het vocht te verwijderen en daardoor zal straks de lasagne minder snel uit elkaar vallen!

Bedek daarna de bodem van de ovenschaal met een dun laagje spinazie en leg daarop 3 lasagnebladen. Bedek weer met een laagje spinazie en verdeel daar ¼ deel van de zalmreepjes over. Schenk vervolgens 50 ml Boursin cuisine over de zalmreepjes, zorg ervoor dat dit een beetje evenredig verdeeld is. Dek dit af met lasagnebladen, druk aan en verdeel daar weer spinazie, zalm en Boursin cuisine over en maak zo nog 2 lagen. Houd wat spinazie en Boursin over voor de bovenkant. Bedek de bovenste laag met lasagnebladen en verdeel daar de rest van de spinazie en Boursin over.

Bestrooi als laatste de lasagne met de geraspte kaas en bak ca. 35 min. in het midden van de oven. Nu is je lasagne klaar, even laten afkoelen en eetsmakelijk maar!


Ik hoor graag wat jullie ervan vonden!


Liefs


Geen opmerkingen:

Een reactie posten