De Italiaanse keuken! Wat een heerlijk thema
deze week. Ik ben groot fan van deze keuken omdat er zoveel mogelijkheden zijn
en het is eigenlijk altijd lekker! Je kunt er nooit fout mee gaan. Van een
simpele pasta tot aan tiramisu, iedereen zal er van genieten. En vandaag staat
Lasagne op het menu! Ik vind het zelf altijd lekker om er wat groentes door
heen te hebben. Nu zijn er ook heel veel verschillende Lasagne recepten te
vinden online! Maar deze variant is wel een van mijn favorieten! Kijk gauw
verder om erachter te komen hoe je deze overheerlijke Lasagne met spinazie en
zalm maakt.
Wat
heb je nodig?
900 g spinazie Ć la
creme
500 g wilde zalmfilet
(diepvries of ontdooid)
12 lasagne bladen
250 ml Boursin Cuisine
light
50 g geraspte kaas jong
belegen
Wat
moet je doen?
Verwarm eerst de oven
voor op 180 °C en verhit de spinazie in een hapjespan. Snijd ondertussen de
stukken zalm in reepjes. De spinazie is klaar als deze helemaal zacht is
geworden en laat hem daarna eerst goed uitlekken in en zweef. Dit doe je om het
vocht te verwijderen en daardoor zal straks de lasagne minder snel uit elkaar
vallen!
Bedek daarna de bodem
van de ovenschaal met een dun laagje spinazie en leg daarop 3 lasagnebladen.
Bedek weer met een laagje spinazie en verdeel daar ¼ deel van de zalmreepjes
over. Schenk vervolgens 50 ml Boursin cuisine over de zalmreepjes, zorg ervoor
dat dit een beetje evenredig verdeeld is. Dek dit af met lasagnebladen, druk
aan en verdeel daar weer spinazie, zalm en Boursin cuisine over en maak zo nog
2 lagen. Houd wat spinazie en Boursin over voor de bovenkant. Bedek de bovenste
laag met lasagnebladen en verdeel daar de rest van de spinazie en Boursin over.
Bestrooi als laatste de
lasagne met de geraspte kaas en bak ca. 35 min. in het midden van de oven. Nu
is je lasagne klaar, even laten afkoelen en eetsmakelijk maar!
Ik hoor graag wat jullie
ervan vonden!
Liefs
Geen opmerkingen:
Een reactie posten