Garnalen-visspiesjes met peterselie
Wat heb je nodig?
1 citroen
1 knoflookteen
1 zakje verse peterselie (30 gram), fijngesneden
300 gr kabeljauwfilet
1 el viskruiden
1 pakje cocktailgarnalen
3 el olijfolie
Wat moet je doen?
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Pers de knoflook boven een diep bord en schep het citroenrasp en de peterselie erdoor. Snijd de kabeljauw in 24 blokjes en bestrooi met de viskruiden. Rijg aan een cocktailprikker om en om 2 stukjes kabeljauw en 1 cocktailgarnaal. Wentel de spiesjes eerst door het citroensap en daarna door het peterseliemengsel. Leg ze op een schaal en zet ze tot gebruik afgedekt in koelkast
Verhit op de gourmetplaat een beetje olie en bak telkens 2 visspiesjes in ca. 4 min. gaar, keer regelmatig.
Banaan-chocoladepannenkoekjes
wat heb je nodig?
1 flesje pannenkoekenmix chocolade-banaan
200 ml half volle melk
4 bananen
1 pak hagelslag puur
boter
Wat moet je doen?
Bereid de pannenkoekenmix met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet een gourmetpannetje in met boter. Voeg wat beslag toe en beleg met plakjes banaan. Keer als het beslag is gestold en de onderkant goudbruin is. Bak nog even. Bestrooi elk pannenkoekje met 1/2 el hagelslag.Herfsbiekstukjes met cranberrycompote
Wat heb je nodig?3 el olie
1 rode ui
6 hertenbiefstukjes
3 eetlepels cranberrycompote
6 eetlepels slagroom
Wat moet je doen?
Verhit de olie in de gourmetpannetjes enbak hierin een paar ringen rode ui. Bestrooi de hertenbiefstukjes met zout en peper. Bak ze bij de rode ui zo heet mogelijk, tot ze aan weerszijden bruin zijn. Schep de cranberrycompote en slagroom erbij, bak nog 1 minuut door. Serveer direct.
Veel plezier met gourmetten en eetsmakelijk!
Liefs,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten