Nu
is het tijd voor het volgende sinterklaas recept! Vandaag een heerlijke chocoladetaart met een Sinterklaastintje. Jullie weten dat ik gek ben op bakken en daarom kon ik het
niet weerstaan om deze lekkere taart niet met jullie te delen. Het originele sinterklaas recept is van de allerhande en het was thuis een groot succes! Susan en ik
hebben er nu onze eigen twist aangegeven. Een heerlijke variant met chocolade en
pepernoten! Chocoladetaart doet het natuurlijk altijd goed en dan samen met de
pepernoten en speculaasjes is gewoon een geweldige combinatie! Lees gauw verder om te zien hoe
je dit recept maakt.
Wat heb je nodig?
200 g boter (+ extra
om in te vetten)
200 g pure chocolade
72%
4 eieren
150 g donkere
basterdsuiker
1 mespunt zout
200 g zelfrijzend
bakmeel
200 g crunchy
speculoospasta (pot Ć 400 g)
200 g chocoglazuur
(zak 100 g)
13 speculaasjes
150 g
chocoladepepernoten
Wat moet je doen?
Taart
Verwarm de oven voor
op 170 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in
met boter. Smelt de rest van de boter in een steelpan.
Breek de chocolade
in stukjes en voeg bij de gesmolten boter. Laat het mengsel op laag vuur
smelten, roer regelmatig door. Doe ondertussen de eieren met de basterdsuiker
en het zout in een kom. Klop met een mixer in 5 min. tot een schuimig geheel.
Zeef het bakmeel erboven en meng het rustig met een spatel. Voeg het
chocolade-botermengsel toe en meng rustig met een spatel tot een samenhangend
geheel.
Schenk het mengsel in
de springvorm en bak ca. 35 min. in het midden van de oven. Laat in 2 uur
helemaal afkoelen. Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat
je deze eraf haalt. Hierdoor komt de sinterklaastaart mooier los. Nu de taart
uit de bakvorm is kun je hem horizontaal door te midden snijden. Bestrijk
vervolgens de onderste helft met de speculoospasta en leg de bovenste helft er
weer bovenop.
Garnering
Nu gaan we beginnen
aan het leukste onderdeel van het bakken van deze chocoladetaart, namelijk de
versiering! Verwarm het chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking
en schenk over de taart. Verdeel met een spatel gelijkmatig over de buitenkant.
Plak daarna de speculaasjes rondom op de zijkant van de taart. Als laatste bestrooi
de bovenkant met de chocoladepepernoten en de chocoladetaart is klaar om geserveerd te
worden.
Succes met bakken en
garneren en wij wensen jullie veel bak, serveer en eet plezier!
Liefs
Ps: Er staat komt snel nog zo'n lekker sinterklaas recept op onze blog!
Ps: Er staat komt snel nog zo'n lekker sinterklaas recept op onze blog!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten