woensdag 18 november 2015

Sinterklaas recept: Chocoladetaart met pepernoten


sinterklaas-recept-chocoladetaart-met-pepernoten.jpg

Nu is het tijd voor het volgende sinterklaas recept! Vandaag een heerlijke chocoladetaart met een Sinterklaastintje. Jullie weten dat ik gek ben op bakken en daarom kon ik het niet weerstaan om deze lekkere taart niet met jullie te delen. Het originele sinterklaas recept is van de allerhande en het was thuis een groot succes! Susan en ik hebben er nu onze eigen twist aangegeven. Een heerlijke variant met chocolade en pepernoten! Chocoladetaart doet het natuurlijk altijd goed en dan samen met de pepernoten en speculaasjes is gewoon een geweldige combinatie! Lees gauw verder om te zien hoe je dit recept maakt.



Wat heb je nodig?
200 g boter (+ extra om in te vetten)
200 g pure chocolade 72%
4 eieren
150 g donkere basterdsuiker
1 mespunt zout
200 g zelfrijzend bakmeel
200 g crunchy speculoospasta (pot Ć  400 g)
200 g chocoglazuur (zak 100 g)
13 speculaasjes
150 g chocoladepepernoten

Wat moet je doen?
Taart
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Smelt de rest van de boter in een steelpan.

Breek de chocolade in stukjes en voeg bij de gesmolten boter. Laat het mengsel op laag vuur smelten, roer regelmatig door. Doe ondertussen de eieren met de basterdsuiker en het zout in een kom. Klop met een mixer in 5 min. tot een schuimig geheel. Zeef het bakmeel erboven en meng het rustig met een spatel. Voeg het chocolade-botermengsel toe en meng rustig met een spatel tot een samenhangend geheel.

Schenk het mengsel in de springvorm en bak ca. 35 min. in het midden van de oven. Laat in 2 uur helemaal afkoelen. Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de sinterklaastaart mooier los. Nu de taart uit de bakvorm is kun je hem horizontaal door te midden snijden. Bestrijk vervolgens de onderste helft met de speculoospasta en leg de bovenste helft er weer bovenop.

Garnering
Nu gaan we beginnen aan het leukste onderdeel van het bakken van deze chocoladetaart, namelijk de versiering! Verwarm het chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk over de taart. Verdeel met een spatel gelijkmatig over de buitenkant. Plak daarna de speculaasjes rondom op de zijkant van de taart. Als laatste bestrooi de bovenkant met de chocoladepepernoten en de chocoladetaart is klaar om geserveerd te worden.

Succes met bakken en garneren en wij wensen jullie veel bak, serveer en eet plezier!

Liefs

Ps: Er staat komt snel nog zo'n lekker sinterklaas recept op onze blog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten