maandag 19 oktober 2015

Mexicaanse tortilla taart met nachos!

mexicaanse-tortilla-taart-met-nachos.jpg
Om deze week toch nog even in het thema taarten te blijven, heb ik vandaag een ‘oven’ heerlijk recept voor jullie. In dit recept heb ik mijn drie lievelingsgerechten samengevoegd namelijk tortilla wraps, nachos & taart, want zeg nou zelf wat klinkt er nu lekkerder en feestelijker dan tortillataart met nachos? Een tortillataart ziet er heel erg feestelijk uit! En toch is het eigenlijk heel makkelijk te maken. Heel geschikt als hoofdgerecht bij een gezellig diner met vrienden of familie. Of als je gewoon zin hebt in een feestelijk avondgerecht.

Een tortillataart bestaat uit verschillende lagen met daartussen een lekkere vulling. In dit geval heb ik gekozen voor een gehaktvulling met tomatensaus en maïs en een groente vulling van broccoli, paprika, wortel, ui en knoflook. Deze taart is overigens ook ideaal om restjes in te verwerken. Want alle groenten zijn lekker in deze taart. De tortillawraps en de vulling worden gemaakt in een taartblik en de bovenste laag wordt versierd met een heerlijke laag nachos, salsasaus en geraspte kaas. Ik zou zeggen maak jouw avond feestelijk en ga aan de slag met dit recept!
                                                                                      
Benodigdheden voor 6 personen:
·         4 eetlepels olijfolie
·         3 winterwortels in kleine blokjes
·         500 gram broccoli in miniroosjes (niet groter dan 4 cm)
·         3 gekleurde paprika’s in blokjes
·         1 ui, versnipperd
·         2 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
·         200 gram maïs, uitgelekt
·         2 eetlepels Mexicaanse kruiden
·         750 gram half om half gehakt
·         400 ml gezeefde tomaten, pakje
·         6 tortillawraps, doorsnede 25 cm
·         250 ml crème fraîce
·         250 gram geraspte belegen kaas
·         1 grote zak tortillachips, naturel
·         1 potje tacochips of salsasaus
·         Peper, zout en ketjap
·         Springvorm, doorsnede van 26 cm, ingevet
·         Bakpapier

Bereiden:
  •       Verwarm de oven voor op 200°C.
  •       Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de wortel, broccoli, paprika en knoflook. Schep 1 eetlepel Mexicaanse kruiden erdoor.
  •       Pak nog een pan en bak in de rest van de olie het gehakt met de rest van de Mexicaanse kruiden rul. Voeg vervolgens de versnipperde ui toe aan het gehakt en kruid het gehakt met zout, peper en ketjap. Voeg de gezeefde tomaten en de maïs toe aan het gehaktmengsel en roer tot een dikke vleessaus.
  •       Leg de tortillawraps, besprenkeld met een beetje water, even in de warme oven zodat  ze wat soepeler worden.
  •       Leg een tortilla op de bodem van de springvorm. Verdeel daarover een laagje van het groentemengsel.
  •       Leg daarop een tweede tortilla die dun bestreken is met crème fraîche. Verdeel daarover een laagje gehaktsaus en strooi er geraspte kaas over.
  •       Herhaal deze laagjes en eindig met geraspte kaas.
  •       Zet de taart 20 minuten in het midden van de oven.
  •       Haal de tortilla taart uit de oven en leg tortilla chips bovenop de taart.


11. Verdeel daarover de salsa of tacosaus en strooi de rest van de kaas eroverheen.
12. Zet deze tortillataart met nachos de laatste 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
13. Snijd de Mexicaanse tortillataart in punten en serveer er een gemende salade bij voor wat verfrissing.


mexicaanse-tortilla-taart-met-nachos.jpg

                                                          Enjoy your evening!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten