
Het is nog steeds de week van de leftovers! Hoe fijn is dat? Vandaag weer een dag dat je niet de kou hoeft te trotseren en gewoon lekker binnen kan blijven! Daarom hebben wij vandaag gekozen voor de frittata op heel veel manieren te maken en veel verschillende ingrediënten die kunnen worden toegevoegd. Wij hebben gekozen voor de volgende, maar mocht je andere groentes hebben dan kun je die zelf natuurlijk altijd toevoegen!
Wat heb je nodig?
6
eieren
olie
1 rode ui, gehalveerd en in plakjes
1 rode paprika, in stukken van 2 cm
100 g geitenkaas
klein handje verse peterselie en bieslook, grof gehakt
½ tl paprikapoeder
peper en zout uit de molen
olie
1 rode ui, gehalveerd en in plakjes
1 rode paprika, in stukken van 2 cm
100 g geitenkaas
klein handje verse peterselie en bieslook, grof gehakt
½ tl paprikapoeder
peper en zout uit de molen
Wat moet je doen?
Kluts
de eieren stevig en voeg peper en zout
toe. Roer het even goed door, zodat de peper en zoet goed verdeeld is. Verhit
vervolgens 1 eetlepel olie in de koekenpan en fruit de ui en de paprika 3 à 4
minuten. Daarna voeg je de geklutste eieren toe en begint het bakken. Je bakt
het eimengsel op een niet te hoog vuur voor 5 à 6 min tot het ei bijna gestold
is.
Verkruimel
de geitenkaas over het ei en strooi de kruiden en het paprikapoeder over de
frittata. Als laatste stap schuif je hem
nog 2 à 3 minuten in de oven. De oven moet op de grillstand staan en zet hem op
230 graden. Dit zorgt ervoor dat de frittata die mooie bruine kleur krijgt.
Blijf wel in de buurt en kijk af en toe in de oven. We willen natuurlijk niet
dat de frittata zwart wordt! Als hij een mooie bruine kleur heeft gekregen haal
je hem uit de oven en laat je hem even afkoelen. Snij hem in punten en de
frittata is klaar om geserveerd te worden.
Serveer tip: Heb je nog geitenkaas over en nog wat
tomaten en sla in je koelkast liggen? Maak dan een salade voor ernaast! Altijd
lekker en er zijn zoveel variaties mogelijk. Kijk in je kastjes en bedenk wat
jij er lekker bij vindt. Het kan simpel met tomaat en geitenkaas, maar
misschien heb je ook nog wel walnoten of pijnboompitten als extra garnering.
Niets moet en alles mag!
Veel
kookplezier!
Liefs
Geen opmerkingen:
Een reactie posten