Rucolastamppot en gehaktballetjes met peterselie!
Bij Hollandse pot dan denk je vast meteen aan een AVG’tje (aardappels, vlees en groenten). Vandaag ga
ik dan ook aan de slag met de vertrouwde aardappel, stamppot en gehaktbal, maar
dan wel in een verrassende combinatie.
Rucolastamppot
Benodigdheden:
·
Kruimelige
aardappelen (ongeveer 3 aardappelen per persoon)
·
1 zak
rucola
·
1
scheut halfvolle melk
·
1
scheut vloeibare boter
·
Kruiden:
kerrie, nootmuskaat, peper en zout
· Aardappelstamper
Hoe maak je
het?
1.
Snijd de aardappelen in gelijke stukken en doe ze in
een pan met een ruime hoeveelheid water.
2.
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, controleer met
een vork of de aardappelen gaar zijn.
3.
Giet de aardappelen af en pureer de aardappelen met
een aardappelstamper.
4.
Voeg een scheut
vloeibare boter en een scheut halfvolle melk toe.
5.
Voeg daarna
naar smaak de kruiden toe, ongeveer 10 keer strooien.
6.
Roer vervolgens alles goed door elkaar met een lepel.
7.
Hierna kun je de pan van het vuur halen en de zak
rucola erdoorheen mengen.
En klaar is je overheerlijke rucola stamppot! Bij deze moderne stamppot kun
je natuurlijk een ouderwetse karbonade of slavink serveren maar ik heb vandaag
gekozen voor gehaktballetjes met peterselie. Hierdoor zet je een Oudhollands
gerecht op tafel met een moderne twist. Lees hieronder hoe je deze
gehaktballetjes kunt maken!
Gehaktballetjes met peterselie
·
1
pak half-om-half gehakt (ongeveer 125 gram half-om-half gehakt per persoon)
·
1
scheut vloeibare boter
·
1 ui
·
1 handvol
peterselie
·
1 theelepel
mosterd
·
1 beschuit
verkruimeld
·
1
ei
·
ketjap
& Maggi
·
kruiden:
peper, zout, gehaktkruiden en Italiaanse kruiden
Hoe maak je
het?
1.
Pak
een grote kom en doe de half-om-half gehakt in de kom.
2.
Neem
een hand vol peterselie en hak het in kleine stukken en voeg het aan het gehakt
toe.
3.
Versnipper
de ui en voeg het samen met een ei toe aan het gehakt.
4.
Voeg
de verkruimelde beschuit en 1 theelepel mosterd toe.
5.
Voeg
daarna een eetlepel ketjap en naar smaak peper, zout, maggi, gehaktkruiden en
Italiaanse kruiden toe.
6.
Kneed
alles goed door elkaar en maak er kleine compacte gehaktballetjes van.
7.
Zet
een braadpan op het vuur met een scheut vloeibare boter.
8.
Als
de boter bruin wordt kunnen de gehaktballetjes in de pan, bak de
gehaktballetjes in 20 minuten bruin.
9.
Serveer
de gehaktballetjes bij de rucola stamppot en jus.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten