
Als je mij ergens gelukkig mee kan maken, dan is het wel cheesecake! Er zijn veel verschillende recepten online te vinden, maar de volgende is bij mij favoriet. Het is daarnaast de eerste cheesecake die ik ook gemaakt heb. Een spannend moment natuurlijk, want zou hij net zo lekker zijn als in restaurants? Naar mijn mening is hij erg geslaagd, maar ik ben zeer benieuwd wat jullie er van vinden!
Wat heb je nodig?
Cheesecake:
50 g boter
200 g country cookies
100 g witte chocolade
3 eieren
600 g roomkaas naturel
50 ml sinaasappelsap
150 g suiker
Garnering:
250 g cranberry's (diepvries)
100 ml rode port
Bereiding
1. Als eerste moet je de boter op kamertemperatuur laten komen
en zacht laten worden. Bekleed vervolgens de bodem van de springvorm met
bakpapier. Belangrijk is dat je de oven voorverwarmt op 175 ºC.
2. Als tweede stap doe je de boter en de cookies in de
keukenmachine en maal je ze fijn. Vervolgens verdeel je de kruimels over de
bodem van de vorm. Belangrijk hierbij is dat je de bodem goed aan drukt, zodat
bij het aansnijden van de taart de bodem niet uit elkaar valt. Hak daarna de
chocolade in stukjes en klop de eieren los. Meng ten slotte de chocolade,
roomkaas, het sinaasappelsap, de suiker en eieren in de keukenmachine tot een
gladde massa.
3. Als laatste stap hoef je het mengel alleen maar in de
vorm te doen en af te bakken voor ca. 50 min.
Nadat de cheesecake is afgekoeld kun je aan de slag met de
garnering! Kook de cranberry’s met de port tot de port stroperig is en de
cranberry’s gebarsten zijn en verdeel de cranberrysaus over de cheesecake. De
cheesecake is nu klaar om met z’n allen van
te genieten!
Tip: Vindt je
cranberry’s niet lekker? Decoreer de taart dan met aardbeien of frambozen, ook
erg lekker!
Enjoy, Merel!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten