maandag 12 oktober 2015

Heerlijk cheesecake recept!


heerlijk-cheesecake-recept.jpg
Als je mij ergens gelukkig mee kan maken, dan is het wel cheesecake! Er zijn veel verschillende recepten online te vinden, maar de volgende is bij mij favoriet. Het is daarnaast de eerste cheesecake die ik ook gemaakt heb. Een spannend moment natuurlijk, want zou hij net zo lekker zijn als in restaurants? Naar mijn mening is hij erg geslaagd, maar ik ben zeer benieuwd wat jullie er van vinden!

Wat heb je nodig?
Cheesecake:
50 g boter
200 g country cookies
100 g witte chocolade
3 eieren
600 g roomkaas naturel
50 ml sinaasappelsap
150 g suiker

Garnering:
250 g cranberry's (diepvries)
100 ml rode port

Bereiding
1. Als eerste moet je de boter op kamertemperatuur laten komen en zacht laten worden. Bekleed vervolgens de bodem van de springvorm met bakpapier. Belangrijk is dat je de oven voorverwarmt op 175 ºC.

2. Als tweede stap doe je de boter en de cookies in de keukenmachine en maal je ze fijn. Vervolgens verdeel je de kruimels over de bodem van de vorm. Belangrijk hierbij is dat je de bodem goed aan drukt, zodat bij het aansnijden van de taart de bodem niet uit elkaar valt. Hak daarna de chocolade in stukjes en klop de eieren los. Meng ten slotte de chocolade, roomkaas, het sinaasappelsap, de suiker en eieren in de keukenmachine tot een gladde massa.

3. Als laatste stap hoef je het mengel alleen maar in de vorm te doen en af te bakken voor ca. 50 min.
Nadat de cheesecake is afgekoeld kun je aan de slag met de garnering! Kook de cranberry’s met de port tot de port stroperig is en de cranberry’s gebarsten zijn en verdeel de cranberrysaus over de cheesecake. De cheesecake is nu klaar om met z’n allen van  te genieten!

Tip: Vindt je cranberry’s niet lekker? Decoreer de taart dan met aardbeien of frambozen, ook erg lekker!

Enjoy, Merel!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten