In Italië hechten mensen veel waarde aan hun familie en
vrienden en daarbij hoort natuurlijk ook uren lang borrelen met heerlijke
gerechten bereid door la mamma. Antipasti
is ook typisch Italiaans en wordt vaak gegeten als begin van een diner. Je kan
het vergelijken met een amuse, maar dan in meervoud. Antipasti is een lichte
schotel die de eetlust moet opwekken. Antipasti lijkt een beetje op het Spaanse
tapas. Je zou antipasti ook goed kunnen maken als je een feestje hebt. Dan zet
je een hele tafel vol met deze heerlijke Italiaanse hapjes voor bij een borrel.
Ik heb hier alvast wat inspiratie voor je!
Vleeswaren
In Italië eten ze vaak verschillende vleeswaren als antipasti. Denk bijvoorbeeld aan groffe salami, Prosciutto en Parmham. Rol deze vleeswaren op en presenteer ze op een mooi bord.
Vleeswaren
In Italië eten ze vaak verschillende vleeswaren als antipasti. Denk bijvoorbeeld aan groffe salami, Prosciutto en Parmham. Rol deze vleeswaren op en presenteer ze op een mooi bord.
Kaasplankje met olijven en zongedroogde tomaatjes
In Italië wordt vaak wijn gedronken en daarbij hoort
natuurlijk een kaasplankje. Leg verschillende kaassoorten op een plank met
olijven en zongedroogde tomaatjes erbij.
Rauwe ham met meloen

Ook lekker is een caprese salad op een stokje met Cherry
tomaatjes, mozzarella en basilicum. Voor dit hapje halveer je eerst de Cherry
tomaatjes. Vervolgens prik een half tomaatje aan een stokje. Rijg hier een
blaadje basilicum op, gevolgd door een bolletje mozzarella. En sluit af met een
half tomaatje. Bestrooi de spiesjes met peper, zout en vinaigrette.
Parmaham rolletjes
Je besmeert parmaham met roomkaas daarover leg je
rijkelijk rucola met pijnboompitjes en je rolt het op. Klaar is je hapje!
Bruschetta
Soms worden er ook bruschetta’s geserveerd. Maar meestal
krijg je gewoon een mandje met brood en olijfolie om in te dippen. Hieronder
een eenvoudig maar heerlijk bruschetta receptje.
1.
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij het stokbrood in
plakjes en vet een bakplaat lichtjes in met olie.
2.
Snij de tomaten in stukjes. Meng de olijfolie, azijn,
knoflook, peterselie, peper en zout in een kom. Voeg de tomaten toe. Laat
eventueel een 1 afgedekt intrekken in de koelkast, maar ik sla dit meestal
over.
3.
Verdeel de stukjes stokbrood over de bakplaat en wrijf
eerst een beetje olijfolie over de broodjes. Verdeel daarna wat van het
tomatenmengsel erover.
4.
Bak de bruschetta ong. 10 minuten in de voorverwarmde
oven, of tot ze bruin en knapperig zijn. Besprenkel eventueel met nog een
beetje balsamico.
Buon Appetito!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten